Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Τη μερα που ο Μάκης αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις είναι ένοχες όταν έχουν κέρδος! (Ενα έργο σε τρείς πράξεις)


Το θέμα της εκπομπής της Πέμπης 21/2, ήταν οι «έμποροι οπλικών συστημάτων». Βέβαια, όταν οι έμποροι οπλικών συστημάτων, έχουν επαφές με βουλευτές, ονομάζονται «έμποροι όπλων». Κάθησα και το αντέγραψα λέξη-λεξη, γιατί ένα τέτοιο μνημείο αερολογίας πρέπει να καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια στην Ιστορία.
 
Α) Το Ρεπορτάζ (Ξεκίνησε να μεταδίδεται στις 0.59 και ολοκληρώθηκε στη 1.02)
Tο σπηκάζ αποτελεί ένα μνημείο προκαειλημμένης παπαρολογίας. Και ενοχοποίησης δια της βλακώδους φιλοταξιτζίδικης ηθικής. Ιδού:
«Ο κόσμος των εμπόρων οπλικών συστημάτων είναι μικρός. (σ.σ.: Δηλαδή είναι μια ελίτ - αίσχος! Ενώ θα έπρεπε να είναι εταιρίες λαϊκής βάσης, έτσι;) Σχεδόν άγνωστος (σ.σ.: Σχεδόν, γιατί πάντα υπάρχουν γατόνια σαν εμάς που αποκαλύπτουμε κάτι που δεν είναι ούτε κρυφό, ούτε παράνομο!). Είναι ισχυρός (σ.σ.: Δηλαδή ύποπτος. Αυτό σημαίνει στη γλώσσα των ιδεολόγων της καταγγελλολαγνείας το «ισχυρός»). Αλλά και… οικογενειακός (σ.σ.: Και η μαφία έτσι δεν ονομάζεται; Αρα αποδείχθηκε ότι οι «έμποροι όπλων, είναι μαφία). Αυτός ο κόσμος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας (σ.σ.: Αρα κάνει κάτι ύποπτο! Αλλιώς θα ήταν μόνιμοι στο πάνελ της εκπομπής μας). Ελέγχει. Αλλά ελέγχεται σπανίως. Σχεδόν ποτέ για την ακρίβεια (σ.σ.: «σχεδόν ποτέ» γιατί υπάρχουμε κι εμείς!). Ο ιστός της αράχνης (σ.σ.: έτσι λέγεται η εμπορική συνεργασία των εκ προοιμίου ένοχων) των εμπόρων οπλικών συστημάτων, είναι πολύπλοκος (σ.σ.: δηλαδή ύποπτος αφού δεν μπορεί να το καταλάβει ο μέσος ηλίθιος). Εταιρίες, θυγατρικές εταιριών, υπεράκτιες εταιρίες, εταιριούλες, συνεργασίες εταιριών. Ολα αυτά συγκροτούν τον αθέατο κόσμο (σ.σ.: διότι «αθέατος» = «ύποπτος» Οπως και το «ισχυρός» που είπε παραπάνω και που «αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας»). Και στο βάθος (σ.σ.: για να μη φαίνονται), δισεκατομύρια ευρώ. Πολλά δισεκατομύρια ευρώ (σ.σ.: Και τι σημαίνει πολλά δισεκατομύρια ευρώ; Κέρδη! Δηλαδή παρανομία!). Πάμε να βγάλουμε άκρη: (ακολουθούν οι εταιρίες των Θ. Λιακουνάκου, Σ. Κόκκαλη, Ευ. Μυτιληναίου, αδελγού Κ. Και Χ. Χούπαυλη, Π. Γερμανού). Οι παραπάνω εταιρίες και επιχειρηματίες, αναφέρονται ενδεικτικά. Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες είναι και οι μεταξύ των εταιριών συνεργασίες σε κοινές προμήθειες πολεμικού υλικού (σ.σ.: Και όλοι ξέρουμε πού κλείνονται αυτές οι συνεργασίες: Στη Μύκονο!). Οσο για το ύψος σε χρήματα των προμηθειών που επίσης ενδεικτικά αναφέρθηκαν, σας αφήνουμε απλά να τις φανταστείτε (σ.σ.: γιατί όταν μιλάς για «ιστούς αράχνης» κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Οταν όμως μιλάς για νούμερα, πρέπει να αφήσεις τον φραπέ και να πας να ψάξεις)»

Β) Ο Διάλογος
Μόλις τελειώνει το ρεπορτάζ, ένας από τους καλεσμένους ζητάει το λόγο για να διευκρινίσει ότι: «κάποιοι απ’ αυτούς, έχουν βιομηχανίες. Αμυντικές βιομηχανίες με χιλιάδες ανθρώπους εργαζόμενους. Δηλαδή δεν έχουν τις αντιπροσωπίες που έχουν κάποιοι άλλοι. Δειγματοληπτικά: Στην περίπτωση του Κόκκαλη, έχει την Intracom, είναι κάποιες χιλιάδες άνθρωποι εργαζόμενοι. Ο συγκεκριμένος δεν έχει αντιπροσωπείες. Παίρνει κατασκευαστικό έργο από τα συμβόλαια που κλείνονται από το υπουργείο Εθνικής άμυνας»
Ο διάλογος που ακολουθεί, είναι ακριβέστατος:
ΜΑΚΗΣ: Προμήθειες παίρνουν;
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Προμήθειες όχι. Είναι κατασκευαστικό, 100% κατασκευαστικό έργο, ως βιομηχανία...
ΜΑΚΗΣ (αρχίζει να εκνευρίζεται): Υπεργολαβίες παίρνουν;
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ (με ύφος απορίας): Υπεργολαβίες; Τι εννοείτε;
ΜΑΚΗΣ: Άλλοι παίρνουν προμήθειες, άλλοι υπεργολαβίες!
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ (με ακόμα μεγαλύτερη απορία): Μπορεί μια εταιρία...
ΜΑΚΗΣ (σε στυλ «βαρέθηκα-την-αμφισβήτηση-και-θα-σε-αποστομώσω): ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΟΥΝ;

Γ)Το Συμπέρασμα
Η ιστορία πρέπει να γράψει ότι μια Παρασκευή του Φεβρουαρίου, στη 1.05 π.μ. ακριβώς, σε ένα ταπεινό στούντιο του Alter στο Μπουρνάζι, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συγκρούστηκε με τον Adam Smith, τον πατέρα του καπιταλισμού και τον κατατρόπωσε! Οι εταιρίες όταν έχουν κέρδος είναι τεκμηριωμένα διαπλεκόμενες. Τα όπλα πρέπει να φυτρώνουν στη φύση ελεύθερα και να μη φτιάχνονται από βιομηχανίες. Και τέλος πρέπει να πουλιούνται μόνα τους, χωρίς αυτοί που τα πουλάνε να κάνουν επαφές με οποιονδήποτε γιατί είναι μιαροί και ανήθικοι και όποιος έχει επαφή μαζί τους είναι το ίδιο!  


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η αποδελτίωση της εκπομπής που διαπράξατε με ανησυχεί ιδιαιτέρως... υπερπαραγωγή ωστόσο. κλεοπάτρα τον κάνατε τον αδέκαστο.